Σεμινάριο Scent Detection

Το παρακάτω σεμινάριο έχει ολοκληρωθεί. 
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας!
Σεμινάριο Ανίχνευσης Οσμών με τον Florian Schneider! 

Ο Florian Schneider έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 4-5-6 Φεβρουαρίου του 2022 για ένα τριήμερο Σεμινάριο Ανίχνευσης Οσμών με χρήση σκύλου (Scent Detection)!

→ Λίγα λόγια για τον εισηγητή: 

Ο Florian Schneider γεννήθηκε και ζει στην Αυστρία. Αρχικά, εργάστηκε ως διασώστης για τον Αυστριακό Ερυθρό Σταυρό όπου ήταν υπεύθυνος για μία μονάδα Έρευνας και Διάσωσης με Σκύλο. Ο Florian ασχολείται με διαφορετικές υπηρεσίες και προϊόντα όπως: 

α) workshops, online εκπαίδευση και μαθήματα σε χειριστές και εκπαιδευτές σκύλων από ιδιωτικές εταιρείες ή άλλες υπηρεσίες, που αφορούν σκύλους ανίχνευσης για την άγρια ζωή, σώματα ασφαλείας, στρατιωτικές υπηρεσίες, 

β) ανάληψη project και αποστολών ως ομάδα ανίχνευσης οσμών σε συχνή βάση και, 

γ) εκπαίδευση εκπαιδευτών σκύλων, παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων και πιστοποιήσεων για διαφορετικά ινστιτούτα και οργανώσεις. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Florian επισκεφτείτε: https://www.kynotec.at/m

→ Τι είναι η ανίχνευση με χρήση σκύλου;

Οι Σκύλοι Ανίχνευσης αξιοποιούνται επιτυχώς σε ποικίλες εφαρμογές, όπως αυτές που αφορούν την εύρεση αγνοούμενων ατόμων, την συλλογή δεδομένων που αφορούν την άγρια πανίδα και χλωρίδα για ερευνητικούς σκοπούς(π.χ. κόπρανα, τρίχες, αυγά απειλούμενων ειδών, όπως επίσης εισβλητικά και χωροκατακτητικά φυτά, μύκητες κ.α.), την ανίχνευση λαθροθηρικών παραγώγων καθώς επίσης κοριών και άλλων ζωυφίων σε κατοικίες και ξενοδοχειακές μονάδες. Μάλιστα, ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι ανίχνευσης χρησιμοποιούνται για την εκκαθάριση ναρκοπεδίων – κατάλοιπα των διαφόρων παγκόσμιων συρράξεων και την ασφαλή παράδοση της γης αυτής στους αυτόχθονες πληθυσμούς. Είναι επίσης γνωστό ότι τα σώματα ασφαλείας διεθνώς αξιοποιούν σκύλους για την ανίχνευση ναρκωτικών, εκρηκτικών ουσιών, βιολογικών υγρών (π.χ. αίμα, σπέρμα) και χαρτονομισμάτων. 

→ Τι θα περιλαμβάνει το σεμινάριο;

Το σεμινάριο αποτελείται από το θεωρητικό και πρακτικό σκέλος. Οι συμμετέχοντες/ουσες θα μάθουν για το πως ο σκύλος χρησιμοποιεί την όσφρηση για τον εντοπισμό μιας ουσίας, πώς δομείται η εκπαίδευση ενός σκύλου ανίχνευσης από τα πρώτα βήματα της εκμάθησης της παθητικής ένδειξης μέχρι και το στάδιο της επιχειρησιακής ετοιμότητας. Θα διδαχθούν την πορεία της εκπαιδευτικής διαδικασίας έρευνας σε οχήματα, αντικείμενα, ανοιχτούς και κλειστούς χώρους σε ρεαλιστικές συνθήκες, ενώ θα γίνει επίδειξη ήδη εκπαιδευμένων σκύλων. Στο πρακτικό μέρος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να επιλύσουν τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εκπαίδευσή τους, να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα του πλάνου εκπαίδευσής ή να ξεκινήσουν έναν άπειρο σκύλο στην εκπαίδευση της ανίχνευσης – πάντοτε με την βοήθεια και επίβλεψη του Florian Schneider.

→ Σε ποιους απευθύνεται;

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ιδιώτες καθώς και επαγγελματίες του κόσμου της ανίχνευσης και της εκπαίδευσης, και θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν σκύλοι οποιουδήποτε επιπέδου εφόσον έχουν ένα επαρκές επίπεδο κινήτρου. Ο αριθμός των συμμετοχών με σκύλο θα είναι περιορισμένος. Υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης του σεμιναρίου χωρίς σκύλο.

Σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες που θα αφορούν την διεξαγωγή του σεμιναρίου. Οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώστε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για περισσότερες πληροφορίες.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού ή νόσησης(σε έγχαρτη ή ηλεκτρονική μορφή) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου για Covid-19 (72 ωρών για PCR test/ 48 ωρών για Rapid test).

Σας περιμένουμε! 

, ,
Scroll to Top