Σεμινάριο Indication for SAR dogs

Το παρακάτω σεμινάριο έχει ολοκληρωθεί. 
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας!
Σεμινάριο Indication for Search & Rescue Dogs! 

Η ομάδα της Arcanist υποδέχεται ξανά τον Florian Schneider στις 12 & 13 Νοεμβρίου 2022 στο 2ήμερο Σεμινάριο «Indication for Search & Rescue Dogs».

Ο σκύλος Έρευνας & Διάσωσης είναι ένας αναντικατάστατος βοηθός των ομάδων Έρευνας & Διάσωσης. Οι σκύλοι αυτοί συνδράμουν στην εύρεση αγνοουμένων μετά από φυσικές ή ανθρωπογενείς καταστροφές και αξιοποιούνται αποτελεσματικά σε επιχειρήσεις Search & Rescue σε ανοιχτό πεδίο (π.χ. βουνό), σε ερείπια ή χιονοστιβάδες. 

→ Λίγα λόγια για τον εισηγητή: 

Ο Florian Schneider γεννήθηκε και ζει στην Αυστρία. Αρχικά, εργάστηκε ως διασώστης για τον Αυστριακό Ερυθρό Σταυρό όπου ήταν υπεύθυνος για μία μονάδα Έρευνας και Διάσωσης με Σκύλο. Ο Florian ασχολείται με διαφορετικές υπηρεσίες και προϊόντα όπως: 

α) workshops, online εκπαίδευση και μαθήματα σε χειριστές και εκπαιδευτές σκύλων από ιδιωτικές εταιρείες ή άλλες υπηρεσίες, που αφορούν σκύλους ανίχνευσης για την άγρια ζωή, σώματα ασφαλείας, στρατιωτικές υπηρεσίες, 

β) ανάληψη project και αποστολών ως ομάδα ανίχνευσης οσμών σε συχνή βάση και, 

γ) εκπαίδευση εκπαιδευτών σκύλων, παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων και πιστοποιήσεων για διαφορετικά ινστιτούτα και οργανώσεις. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Florian επισκεφτείτε: https://www.kynotec.at/m

→ Τι θα περιλαμβάνει το σεμινάριο;

Το σεμινάριο περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό σκέλος και θα διεξαχθεί σε τοποθεσία εντός Αττικής στις 12 και 13 Νοεμβρίου 2022. Οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πλάνο εκπαίδευσης ενός σκύλου Έρευνας & Διάσωσης από τα πρώτα κιόλας βήματα της εκπαίδευσης του κουταβιού ή ενός άπειρου ενήλικου σκύλου, με ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση της ενεργητικής ένδειξης (γαύγισμα κατά την εύρεση του θύματος).

Στο πρακτικό μέρος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να επιλύσουν τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εκπαίδευσή τους, να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα του πλάνου εκπαίδευσής ή να ξεκινήσουν έναν άπειρο σκύλο στην εκπαίδευση της ενεργητικής ένδειξης– πάντοτε με την βοήθεια και επίβλεψη του Florian Schneider.

→ Σε ποιους απευθύνεται;

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ιδιώτες καθώς και επαγγελματίες του κόσμου της εκπαίδευσης, όπως μέλη εθελοντικών ομάδων SAR, χεριστές/ριες σκύλων SAR, εκπαιδευτές/τριες, υποψήφιους/ες εκπαιδευτές/ριες, καθώς και άτομα που επιθυμούν να ασχοληθούν με την Έρευνα & Διάσωση ως κυνάθλημα. Θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν σκύλοι οποιουδήποτε επιπέδου εφόσον διαθέτουν ένα επαρκές επίπεδο κινήτρου. Ο αριθμός των συμμετοχών με σκύλο θα είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης του σεμιναρίου χωρίς σκύλο. 

Σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες που θα αφορούν την διεξαγωγή του σεμιναρίου. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορείτε να συμπληρώσετε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και η ομάδα μας θα επικοινωνήσει μαζί σας για περισσότερες πληροφορίες.

Scroll to Top