Το παρακάτω σεμινάριο έχει ολοκληρωθεί. 
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας!

Η ομάδα της Arcanist ξεκινά ομαδικά μαθήματα, club ανίχνευσης οσμών,

με εισηγητή τον Πέτρο Δεληγιάννη

Τα μαθήματα θα διεξάγονται κάθε Σάββατο 10:00 π.μ. και θα διαρκούν από 2.5 έως 4 ώρες (ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων) ξεκινώντας από το Σάββατο 08/10.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε σκύλους όλων των επιπέδων και ηλικιών, με προϋπόθεση να μην πάσχουν από κάποιο πρόβλημα υγείας που θα επιβαρύνει τη συμμετοχή τους και να διαθέτουν ένα επαρκές επίπεδο κινήτρου για φαγητό, παιχνίδι με αντικείμενα ή και τα δύο. Κατά την διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες/ουσες θα διαθέτουν ένα εξατομικευμένο πλάνο εκπαίδευσης για τον σκύλο τους και θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν πάνω στην ανάπτυξη των κινήτρων του σκύλου, την εκμάθηση της παθητικής ένδειξης, τη συστηματική έρευνα χώρων, αντικειμένων και ανθρώπων, την αποτύπωση μιας νέας οσμής αλλά και προχωρημένα σενάρια εκπαίδευσης

→ Λίγα λόγια για την Ανίχνευση Οσμών με χρήση σκύλου:

Η ανίχνευση οσμών με χρήση σκύλου είναι μια διαδικασία κατά την οποία αξιοποιείται η έντονα ανεπτυγμένη αίσθηση της όσφρησης ενός σκύλου, για τον εντοπισμό μιας οσμής στο περιβάλλον. 

Η τεχνογνωσία αυτή χρησιμοποιείται ευρέως στο κομμάτι της ασφάλειας, της βιοϊατρικής, του εμπορίου, της γεωργίας αλλά και της προστασίας της άγριας ζωής. Σκύλοι ανίχνευσης έχουν εκπαιδευτεί για να εντοπίζουν εκρηκτικές και ναρκωτικές ύλες, καπνό, μετρητά, προσβολές από μύκητες, βακτήρια ή ιούς σε ανθρώπους και ζώα, εισβλητικά είδη φυτών, περιττώματα, τρίχες, φωλιές ή πτώματα άγριων ζώων για ερευνητικούς σκοπούς. 

Η λίστα των εφαρμογών της ανίχνευσης οσμών μεγαλώνει καθημερινά, ενώ παράλληλα όλο και περισσότεροι κηδεμόνες σκύλων επιλέγουν την εκπαίδευση αυτή λόγω των πολλαπλών οφελών για τον κατοικίδιο ή εργασιακό τους σκύλο. Πιο συγκεκριμένα, η ανίχνευση οσμών είναι μία ευχάριστη για τον σκύλο δραστηριότητα που προσφέρει περιβαλλοντικό εμπλουτισμό της καθημερινότητας, επαρκή σωματική και νοητική εκτόνωση, χωρίς ωστόσο να υποβάλλει τον σκύλο σε έντονη σωματική καταπόνηση. Η υπηρεσία της εκπαίδευσης στην ανίχνευση οσμών από την ομάδα των Arcanist βασίζεται στην θετική ενίσχυση και δεν περιλαμβάνει οποιαδήποτε χρήση πίεσης ή βίας, σύμφωνα πάντοτε και με το πρωτόκολλο LIMA.

Scroll to Top